Strømprisen stuper

Det er herlig å se at strømprodusentene endelig lar prisene falle. Så mye som 30% har kraftprisen gått ned i løpet av kort tid. Du kan derfor glede deg til en mer behagelig strømregning neste gang.

Strømregningen består av flere elementer og kan grovt sett deles inn i nettleie, kraft og avgifter. Det er kraftdelen av strømregningen som nå blir billigere. Den utgjør omtrent halvparten, så den vil absolutt ha en positiv innvirkning.

Dette styrer strømprisene

Strømprisene styres i stor grad av hvor mye tilgjengelig vann det er i vannmagasinene, værutsiktene, samt tilbud og etterspørsel i Europa. Den tørre og deilige sommeren vi hadde i fjor, har vi betalt for i høst og vinter. På grunn av lite vann i vannmagasinene, satte strømprodusentene opp prisene. Når vi nå får mildvær med nedbør, får vi lavere strømforbruk og velfylte vannmagasin – og derfor lavere strømpris. Vi kan derfor ofte si at dårlig vær er gode nyheter for strømprisene.

Slik sparer du tusenlapper

– De fleste av oss har hørt strømselgere love at man kan spare tusenlapper ved å bytte strømleverandør. Det er som regel ikke tilfelle, men noen hundrelapper kan det bli. Skal du spare tusenlapper må du bruke mindre strøm. Det er derfor lurt å være bevisst eget strømforbruk, og spare der det lar seg gjøre.

Lurer du på noe?

– I Hallingkraft følger vi strømmarkedet nøye. Er det noe du lurer på om strømsparing, priser eller energirådgiving svarer vi gjerne på spørsmål på e-post eller telefon. hallingkraft@hallingkraft.no eller 3208 6600.