Oddvar betaler i snitt ca 21 øre under spotpris!

I en fin tomannsbolig på Gol bor en blid kar ved navn Oddvar Ellseth sammen med sin kone Aina Marita og den 3 år gamle hunden Marco. Oddvar fremstår som en som alltid er blid og fornøyd, og når det kommer til strømprisen har han all grunn til å være nettopp det, blid og fornøyd.
Oddvar har nemlig strømavtalen Hallingkraft Vinter, dette er en avtale hvor man kan låse seg til en fastpris i vintermånedene, November til og med April.  

I Mars 2018 fikk Oddvar en magefølelse på at strømmen bare kom til å bli dyrere fremover, han sjekket hva strømprisen for neste vinter var beregnet til og tenkte at prisen mest sannsynlig kommer til å bli en del dyrere enn prisen som da var tilbudt for kommende vinter. Prisen Oddvar valgte å binde på ca 46 øre pr. kWh. Det betyr at han etter de 3 første månedene denne vinteren har spart rundt 21 øre pr. kWh i snitt.   

Oddvar og kona mener de er bevisst sitt eget strømforbruk, de har nylig installert ny vedovn som står for den meste av oppvarming. De har fått det inn i rutinene at de skrur av lyset når de forlater et rom, slik at de ikke bruker unødvendig strøm. Oddvar føyer til at han mener alle bør ha et bevisst forhold til eget forbruk, ikke bare om vinteren når strømprisene er høye, men også om sommeren når prisene er lave. Slik verden utvikler seg er vi alle nødt til å redusere forbruket. Kloke ord fra en klok mann.

For at det skal være enkelt for deg som kunde hos Hallingkraft har vi en tjeneste hvor vi varsler deg om utviklingen i strømprisen, og gir deg mulighet til å binde prisen for kommende vinter. Oddvar anbefaler SMS tjenesten Vinterkontroll og han anbefaler selvfølgelig å vurdere og binde Vinterprisen. Når vi spør Oddvar hva som skal til for at han skal binde prisen for neste år smiler han lurt og sier “magefølelsen”. Før han raskt legger til at prisen selvfølgelig må være rett. Når prisen er rett er det ingen som vet, selv ikke vi som kraftleverandør. Derfor er SMS tjenesten en nyttig tjeneste for å følge med på prisen, for så å slå til når du mener prisen er fornuftig. Når man binder prisen kan man binde inntil 80% av estimert forbruk. Resterende 20% går til vanlig spotpris. Om man er usikker på om man skal binde eller ikke, kan man binde seg for 50% av estimert forbruk. På den måten har man halvparten av forbruket bundet til en fast pris, og halvparten går til Spotpris.  

Til slutt spurte vi Oddvar hva som var viktig for han når han valgte strømleverandør. På det svarer han at det er viktig for han å handle lokalt, og at det derfor var helt naturlig for han å velge Hallingkraft.

 

Vi har nå en pågående kampanje hvor vi spanderer Vinterkontroll i 6 måneder.
Om du ønsker å bli kunde, eller ønsker vinterkontroll kan du bestille dette på nett, eller kontakte oss på 3208 6600.